Tilburg, Quirijnboulevard

Projectnaam:               Quirijnboulevard

Plaats:                           Tilburg

Architect:                      Architectenbureau DKV – Architecten Werkgroep Tilburg – CePeZed – Architecten-bureau JMW

Start bouw:                  Juli 2004

Oplevering:                  Najaar 2005

Soort werk:                  Nieuwbouw woningbouw

Realisator:                   KlokBouw

Verwervingsvorm:      Aanbesteding

56 Woningen. Quirijnboulevard is een woningbouwproject niet ver van De Schans, de o   ude kern in Tilburg-Noord, met een geheel eigen uit straling. Maar ook een plan dat heel goed aansluit bij het bestaande patroon van de wijk Quirijnstok. Nieuwbouw komt langs de randen van het park, aan de beide ‘koppen’ van het park en langs de Vlashoflaan op de locaties De Nobel- en Obrechtstraat.

De architectuur van de woningen is vernieuwend voor Tilburg-Noord. Platte daken, bijzondere aandacht voor de gevelafwerkingen en grote glasoppervlakken van de puien kenmerken de woningen Een groot deel van de woningen ligt direct aan de parkzone. Binnen en buiten gaan in elkaar over, door toepassing van grote ramen die in veel woningen van vloer tot plafond lopen en door het inrichten van een woonvertrek op de eerste verdieping, zodat een goed zicht op de parkzone ontstaat.

Het park heeft een bijzondere inrichting en uitstraling, biedt recreatiemogelijkheden en ontmoetingsplekken, ziet er representatief uit en is veilig. Het plan is ontwikkeld door vier verschillende architecten. Hierdoor is afstemming en samenhang tussen de deellocaties ontstaan, maar ook veel variatie in typen woningen.

Constructie:
Fundering op boorpalen. Betonnen vloeren. Kalkzandsteen en beton wanden.

Gevels:
Gevelbeplating in diverse uitvoeringen (Aluminium en cementgebonden).

 

quirijn2quirijn4quirijn1quirijn3